De doorzichtige beugel

Hoe werkt deze beugel

Bij de doorzichtige beugel wordt er gebruik gemaakt van op maat gemaakte uitneembare doorzichtige hoesjes. Wij noemen het onzichtbare aligners. De uitneembare, haast onzichtbare hoesjes draag je 22 uur per dag en worden alleen uitgedaan wanneer je gaat eten en drinken. Doordat de beugel niet bevestigd is aan je gebit hoef je geen rekening te houden met bepaalde soorten drank of eten die het kunnen aantasten. Je kunt het hierdoor ook makkelijk schoonhouden. Elke twee weken vervang je het hoesje voor een nieuw hoesje. Telkens wanneer je een nieuwe aligner over de tanden klikt, verschuift je gebit. Het is specifiek voor jouw gebit ontworpen zodat het nauw en comfortabel aansluit op je tanden en kiezen.

Hoelang moet deze beugel gedragen worden is afhankelijk van de stand van de tanden. Bij de eerste afspraak wordt er een gebitsimpressie gemaakt en hierop volgt een 3D animatie van hoe het gebit eruit gaat zien na de aligners. Dan wordt ook besproken hoelang de aligners nodig zijn.

In sommige gevallen is een onzichtbare beugel niet geschikt, dat is wanneer er sprake is van ontstoken tandvlees, maar ook bij extreme afwijkingen in het gebit. Twijfel je of een onzichtbare beugel voor jou geschikt is? Kom bij ons langs om het te laten beoordelen.

Tandartspraktijk Plein