Tanden bleken

Wie wil er geen stralend wit gebit?

Steeds meer mensen kiezen er daarom voor om hun tanden te laten bleken.

Iedereen heeft een andere kleur tanden en kiezen. Er zijn mensen die van nature wittere tanden hebben dan anderen. Sommige mensen hebben gele, bruine of grijze tanden. Zelfs in één mond hebben de tanden en kiezen niet allemaal dezelfde kleur. Dit komt door de opbouw van de tanden en kiezen. De dikte van het tandbeen is vooral bepalend voor de kleur. Het is het glazuur dat een witte gloed aan je tanden geeft. Je hoektanden hebben bijvoorbeeld een dikkere laag tandbeen dan de andere tanden, waardoor ze er vaak geler uitzien.

Waardoor verkleuren je tanden?

Door roken of door het eten en drinken van koffie, thee, wijn, frisdrank of andere kleurstof bevattende etenswaren dringen kleurstoffen de tanden binnen. Hierdoor worden de tanden donkerder van kleur. Naarmate je ouder wordt, kunnen er barstjes in het glazuur komen. Door deze barstjes kunnen kleurstoffen uit voedsel of dranken nog makkelijker de tanden binnendringen.

Is het bleken van je tanden iets voor jou?

Dat kan je tandarts of mondhygiëniste het beste voor je beoordelen. Zij kunnen zien of je gebit gezond is en geen gaatjes heeft.

Tandartspraktijk Plein