Kunstgebit bij Tandartspraktijk Plein Purmerend

Een kunstgebit is een uitkomst voor mensen die hun natuurlijke tanden hebben verloren en hun glimlach willen herstellen.

Het dragen van een gebitsprothese

Wanneer u voor het eerst een volledig kunstgebit draagt, zal het even wennen zijn. Het voelt niet natuurlijk en met kauwen kunt u minder kracht zetten. Ook met praten zult u merken dat het in het begin wat onwennig is. Doordat het gebit van kunststof is, is het gevoelig voor slijtage. Daarom adviseer ik altijd om ’s nachts het kunstgebit uit te doen, zodat u voorkomt dat er onnodige krassen gevormd worden. Ook is het voor het tandvlees beter dat de prothese ’s nachts uit blijft. Om het kunstgebit in optimale staat te houden, is 2 x per dag poetsen noodzakelijk. Niet met gewone tandpasta, want dat kan kleine krasjes veroorzaken, maar met een zachte zeep en een speciale protheseborstel. Uiteraard poetst u uw volledige kunstgebit van binnen en van buiten. Daarnaast is het van belang om 1 keer per 2 jaar op controle te komen zodat wij kunnen kijken of de pasvorm nog goed is en er afwijkingen op het tandvlees zichtbaar zijn.

Het kunstgebit is te ruim geworden

Dit komt door het slinken van de kaak. Dit kan pijn of irritatie geven aan de kaak. Kom bij tandartspraktijk Plein Purmerend langs om uw gebit te laten ‘rebasen’, hierbij wordt het kunstgebit opgevuld door de tandtechnieker. Ook kunt u bij ons terecht voor het maken van een kunstgebit, frame of gedeeltelijke prothese.

Tandartspraktijk Plein