fbpx
Loading

Gebitsreiniging

Bij tandartspraktijk Plein Purmerend is het mogelijk om u gebit te laten reinigen of een parodontale behandeling voor het tandvlees te laten uitvoeren.

Bij een afspraak voor gebitsreiniging wordt er uitgelegd hoe de conditie van uw tandvlees is en instrueren hoe het beste het gebit te reinigen, hierna zal het verwijderen van plaque en/of tandsteen inclusief het polijsten van de gebitselementen plaatsvinden.

Als tandplak langere tijd blijft zitten op het tandoppervlak kan het verkalken en hard worden. Dit wordt tandsteen genoemd. Tandsteen kan niet meer verwijderd worden door goed te poetsen en dient professioneel te worden weggehaald.

Als er eenmaal tandsteen is gevormd, kan dit weggehaald worden door een mondhygiëniste of tandarts. Tandsteen verwijderen kan op twee manieren: met behulp van een haakje (waarbij het tandsteen wordt weggekrabd) of met een apparaat dat ultrasone trillingen geeft (hier komt water uit). De trillingen zorgen ervoor dat het tandsteen wordt verwijderd.

Na afloop van de behandeling kunnen uw tanden gepolijst worden. Het polijsten gebeurt met een borsteltje in combinatie met een polijstpasta. Deze polijstpasta wordt op uw tanden aangebracht en vervolgens worden de tanden met het borsteltje gepolijst.

Wanneer er veel aanslag aanwezig is kan dit verwijderd worden met de airflow (zoutstralen).

Wanneer een tandvlees ontsteking verder gaat en/of landurig tandsteen blijft zitten kan er parodontitis ontstaan. Parodontitis is een tandvleesontsteking die verder gaat dan het tandvlees, hierbij is het bot aangetast. Om parodontitis te behandelen moet er een uitgebreidere behandeling worden uitgevoerd.