fbpx
Loading

Kroon- en brugwerk, esthetische tandheelkunde (facings en/of bleken)

Bij tandartspraktijk Plein Purmerend is het mogelijk kronen en/of bruggen te laten plaatsen. Wilt u graag wittere tanden dan kunnen wij uw tanden bleken. Altijd een wens gehad om de stand van uw tanden te veranderen dan is dit bij ons mogelijk door middelen van facings.

Hoe gaat de behandeling van kroon- en brugwerk. De tanden en/of kiezen worden omslepen voor het plaatsen van een kroon of brug. Ook mogelijk het plaatsen van facings voor esthetiek en/of bleken.

Kroon

Wanneer een tand of kies is afgebroken is het plaatsen van een kroon een mogelijkheid om het gebit er weer fraai uit te doen zien. Een kroon is eigenlijk niets meer dan een kapje dat over een afgeslepen tand of kies geplaatst wordt.

Brug

Ontbreken er één of meer tanden of kiezen? Dan is de brug wellicht een goede oplossing voor uw gebit. Een brug bestaat uit twee of meer kronen en een tussendeel. De brug zit vast aan twee of meer afgeslepen tanden of kiezen aan weerszijden van de ontbrekende tand(en)/kiezen.

Facings (verschillende soorten)

Met facings kunnen de tanden esthetisch mooier gemaakt worden. De tanden kunnen hiermee ook in positie veranderd worden.

Poselein: tijdens het eerste bezoek slijpt de tandarts een dun laagje van het glazuur van de te behandelen tand af. Zo past de facing goed over je tand heen. Aan de hand van een afdruk van je afgeslepen tand, maakt de tandarts een facing die nauw aansluit op de vorm, kleur en grootte van de andere tanden. Tijdens het tweede bezoek zal de tandarts de nieuwe facing plaatsen.

Composiet: bestaat uit hetzelfde materiaal als een vulling. Bij deze toepassing wordt de tand vooraf ruw gemaakt. Hierdoor zal de facing beter hechten. Vervolgens brengt de tandarts het composiet laagje voor laagje aan en ontstaat er een facing die bij de rest van je tanden past.

Bleken

Hiermee worden afdrukken gemaakt van het gebit en doorzichtig bitje gemaakt bij de tandtechnisch. Daarmee kan er thuis gebleekt worden en worden de tanden elke dag lichter.