fbpx
Loading

Periodieke controle

Bij tandartspraktijk Plein Purmerend is het mogelijk om een periodieke controle uit te laten voeren. In de periodieke controle wordt onderzoek gedaan naar uw gebitstoestand en bespreken dit met u. De tandarts of mondhygiënist controleert op gaatjes, ontstekingen (bijvoorbeeld aan de wortels van tanden en/of kiezen), conditie van het tandvlees, tandsteen en eventule esthetische bijzonderheden. Het is belangrijk om ieder half jaar of jaarlijks (per patiënt afhankelijk) voor controle te komen bij de tandarts of mondhygiënist. Door een regelmatige controle voorkomen we dat ernstige problemen ontstaan en kan de tandarts en/of mondhygiënist op tijd het probleem behandelen. Soms zijn sommige bijzonderen met het blote oog niet te beoordelen, wanneer nodig vervaardigen wij eventueel röntgenfoto’s. Soms is het nodig om ook ‘in’ de kiezen en het kaakbot te kijken. Als extra controle worden er eens in de twee a drie jaar (afhankelijk van het gebit en cariës gevoeligheid) controle röntgenfoto’s gemaakt. Hierop kunnen wij gaatjes tussen de tanden en/of kiezen extra beoordelen, zo kunnen wij u bijvoorbeeld erop attenderen wanneer er beginnende gaatjes zichtbaar zijn zodat u qua mondhygiëne daar extra op kunt letten. Ook kan er op de röntgenfoto’s gekeken worden naar de wortelpunt (voor ontstekingen) of cariës (gaatjes) onder vullingen.

Wat zijn röntgenfoto’s? Röntgenfoto’s zijn foto’s die met behulp van röntgenstraling worden gemaakt. Door de röntgengolven wordt de afbeelding zichtbaar. Voor het maken van een röntgenfoto richt de tandarts en/of mondhygiënist het apparaat op het te fotograferen deel van uw gebit. Vervolgens wordt het apparaat kort ingeschakeld en komt er röntgenstraling uit het apparaat. De straling wordt opgevangen door de röntgenfoto. Afhankelijk van de doordringbaarheid van het weefsel kleurt de foto zwarter. Daarom kunnen röntgenfoto’s worden gebruikt om een beeld te krijgen van de inwendige bouw van het menselijk lichaam.

Graag luisteren wij naar uw wensen en vragen. Wanneer u niet tevreden bent met uw gebit bespreken we graag wat de opties zijn om dit op te lossen.