fbpx
Loading

Wortelkanaalbehandelingen

Bij tandartspraktijk Plein Purmerend is het mogelijk om een wortelkanaalbehandeling uit te voeren.

Bij een wortelkanaalbehandeling wordt de zenuw uit tanden en/of kiezen verwijderd, meestal bestaat de behandeling uit meerdere behandelingen.

De tand of kies kan ontstoken raken door tandbederf, een lekkende vulling of door bijvoorbeeld een val. Gevoeligheid met warm en koud, een dikke wang of hevige kiespijn kunnen signalen zijn van een ontsteking. Ook kan het zijn dat je (nog) geen klachten hebt maar de zenuw toch ontstoken is.

Eerst wordt er een foto gemaakt om te kijken hoe de wortels lopen en word het verdoofd. De kies en/of tand wordt open geboord op het kauwvlak en wordt met vijltjes het ontstoken weefsel en de zenuw uit het kanaal/kanalen gehaald. Met desinfecterend middel wordt de kies en/of tand gespoeld. De schoongemaakte kanalen worden opgevuld met rubberen stiftjes en wordt de kies en/of tand weer afgesloten met een vulling. Vaak wordt de behandeling in 2 afspraken gepland. Het opvullen van de kanalen en het vullen van de kies gebeurd dan op de tweede afspraak. De kies en/of tand krijgt dan na de eerste behandeling een tijdelijke vulling.