Hoe werkt het?

Indien u besluit om uw tanden te bleken, dan volgt u het onderstaande stappenplan:

  1. Er worden afdrukken of een mondscan gemaakt van uw gebit. Het tandtechnisch laboratorium zal daarop de bleekbitjes maken.
  2. Ongeveer twee weken na het afdrukken zijn de bleekbitjes gereed en kunt u deze bij Tandartspraktijk Plein ophalen met de bleekgel. De bleekgel bewaart u in de koelkast.
  3. De gel brengt u aan in de bleekbitjes en draagt u gedurende de nacht of 1 uur per dag (dit hoort u van ons). U kunt dus zelf kiezen wanneer u wilt beginnen met bleken. Het belangrijkste is dat u de adviezen goed volgt. Zorg er bijvoorbeeld voor dat u niet teveel gel in de bitjes doet, zodat de gel niet overloopt en uw tandvlees raakt, dit kan voor irritatie zorgen.
  4. Na 14 nachten/dagen is de bleeksessie afgelopen. Mocht u al eerder tevreden zijn met het resultaat mag u altijd eerder stoppen.
  5. Let op: tijdens het bleken en 48 uur na het bleken wordt het afgeraden om kleurstoffen in te nemen. Bovendien kunnen uw tanden/kiezen na het tandenbleken gevoelig worden voor warm of koude, dit is tijdelijk. Poetsen met een sensitive tandpasta helpt.
  6. U kunt bij ons de bleekgel opnieuw bestellen voor de volgende keer zodat u de bitjes kunt blijven gebruiken.